Menu
Home / Auteur

Over de auteur

Wie is de man achter New Chapter? Bij een website ontkom je er niet aan om ook wat over jezelf te vertellen. Maar wat precies? Hoe wil ik dat je over mij en mijn onderneming leest? Aan de ene kant wil ik niet overdrijven en aan de andere kant wil ik mijzelf en mijn onderneming niet tekortdoen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de weg die het best bij mijn persoon past. Wil je meer weten, vraag het!

Mijn naam is Murat Sürün en ik ben een geboren en getogen Amersfoorter. Met mijn vrouw en twee kinderen woon ik met veel plezier in deze mooie stad. Mijn hbo-opleiding Bedrijfskundige Informatica heb ik in deeltijd afgerond toen ik nog werkzaam was bij Planet Internet (voormalige dochteronderneming van KPN) als senior webdeveloper. Op een gegeven moment kwam ik op een punt in mijn leven dat ik een andere richting op wilde, maar ik wist niet precies welke. Zo rond 2007 is er voor mij veel veranderd. Ik heb mijn weg gevonden in het vertalen van wensen vanuit de business naar concrete IT-oplossingen én ik ben voor mezelf begonnen als freelancer. Sinds die tijd heb ik voor opdrachtgevers in het hele land gewerkt, in verschillende branches. Fantastisch om een tijdje hier en dan weer een tijdje daar te kunnen werken en nieuwe mensen te leren kennen, maar ook om nieuwe kennis op te kunnen doen.

Rond 2007 is New Chapter dus opgericht. De zoektocht naar een naam was zelfs toen een dingetje, want naast dat het een universele naam moest zijn, moest het ook een naam zijn die niet al in gebruik was. Ook moest het bijbehorende domein beschikbaar zijn. Het mocht niet te lang zijn, maar het moest ook iets betekenen. Ik had toen net een boek uitgelezen en ging aan een nieuw boek beginnen. Ook was het precies het moment dat ik mijn baan wilde inwisselen voor iets anders. Zo kwam ik eerst uit op de naam New Book, maar dat bekte niet lekker. Na een beetje spelen met de termen die ik voor handen had kwam ik uiteindelijk uit bij New Chapter. Wonder boven wonder was het domein ook vrij, dus dat moest wel een sein van boven zijn. Terugkijkend is het vinden van een naam wel vlot gegaan. Vind nu nog maar eens een korte en goed uit te spreken naam die ook vrij is.

Als afsluiter wil ik nog iets over het logo zeggen. Voor de een is het vrij duidelijk en voor de ander is het gewoon een combinatie van fonts, maar er zit wel degelijk een betekenis achter. Het gaat over de overgang van iets ouds of bestaands naar iets nieuws. Het lettertype van New beeldt de oude of bestaande situatie uit en het lettertype van Chapter wijst op de nieuwe of wenselijke situatie. De verticale lijn staat voor de acties die nodig zijn om van het een naar het ander te kunnen komen, want: zonder actie geen resultaat. En de kleur blauw? Tja, dat is gewoon mijn favoriete kleur.

Samenwerkingen

Ontwikkeling
Met behulp van een aantal teams uit Europa kunnen wij je ondersteunen bij de ontwikkeling van je website, mobiele app, ERP-systeem of wat ook maar je IT-behoefte is. Door deze samenwerkingen kunnen wij veel eenvoudiger opschalen wanneer dit nodig is en minstens zo belangrijk, we kunnen je een veel lagere prijs bieden voor minimaal dezelfde kwaliteit. In deze teams zitten geen 'ja-knikkers', dus je kunt er gerust op zijn dat deze mensen ook meedenken en jou de beste oplossing bieden voor jouw uitdaging.
Design
Het oog wil ook wat, dus buiten dat jouw oplossing gewoon goed moet werken, moet het er ook goed uitzien en gebruiksvriendelijk zijn. Hiervoor werken wij samen met designers van over de hele wereld en zijn we niet gebonden aan de stijl van een bepaalde designer. Met alleen design ben je er niet, maar wij ontzorgen je door het design te vertalen naar technische specificaties voor het development team, zodat deze het design kunnen implementeren in jouw oplossing.
Teksten
Teksten voor blogs, websites, mobiele applicaties of andere applicaties worden nog weleens onderschat. Bij blogs wil je bijvoorbeeld dat de tekst je doelgroep aanspreekt en dat het goed wordt opgepikt door de zoekmachines; bij applicaties wil je dat de teksten bijdragen aan een positieve gebruikerservaring. Voor je het doorhebt ben je soms uren verder voordat er wat tekst staat, zeker als het niet je core business is. Omdat ik samenwerk met tekstschrijvers hoef je je hier in ieder geval geen zorgen over te maken.
Nieuwe samenwerkingen
Staat jouw expertise er niet tussen of denk je dat je een aanvulling kunt zijn op de genoemde onderdelen? We komen graag met je in contact. Omdat we zelf weinig overhead hebben en onze klanten graag een goede prijs/kwaliteitverhouding willen kunnen bieden, gaat onze voorkeur uit naar samenwerkingen met kleine zelfstandigen.