Onderwijs & data

Hoe ga jij om met de data van je leerlingen en docenten?

Kinderen hebben de toekomst

Hoe veilig is de persoonlijke data van je leerlingen?

Als het om onze kinderen gaat, dan kan het al snel niet veilig genoeg.

De werkelijkheid is helaas weerbarstiger. De docent die thuis nog even wat proefwerken wil nakijken en deze meeneemt op een USB-stick. Wat te denken van een datalek door slecht beveiligde systemen en de prive-adressen van studenten of docenten die daardoor op straat komen te liggen?

In het beste geval blijft het bij een goedbedoelde waarschuwing van een ethische hacker, los je het probleem op en is de kous af. In het slechtse geval wordt al je data gekaapt en dien je flink te betalen voordat deze wordt vrijgegeven.

Is de persoonlijke data van onze kinderen veilig bij jou?

Hoe helpen we jouw onderwijs digitaal veiliger te maken?

  • Door inzichtelijk te maken wie je gebruikers zijn, kunnen processen zo worden ingericht dat alleen relevante personen (beperkte) toegang hebben tot systemen. Zo kan het zijn dat je docenten bijna overal toegang toe hebben, maar je leerlingen alleen die onderdelen die relevant zijn voor hun studie. Dit heeft te maken met de autorisatie van de systeemonderdelen.
  • Een veilige toegang tot de systemen door studenten en docenten in te laten loggen met een sterk wachtwoord, samen met een gegenereerde code als tweede stap. Deze vorm van authenticatie is meestal al een belangrijk verbeterpunt.
  • Je kunt nog zo'n goed authenticatie- en autorisatieproces hebben ingericht. Dan nog hebben we te maken met de menselijke factor. Natuurlijk is het goed om je gebruikers te vertrouwen, maar voorkomen is vaak nog beter. Met een goed monitorings- en waarschuwingssysteem kun je onvolkomenheden tijdig signaleren en eventueel maatregelen treffen.

Mijn privacy-beloftes

Anderen praten er alleen over. Ik doe het gewoon.

ALTIJD Privacy by design

Privacy-uitdagingen kun je beter voorkomen dan achteraf oplossen.

ALLEEN Betrouwbare partners

Mijn partners hebben zich door de jaren heen bewezen op hun vakgebied.

ALTIJD 100% AVG/GDPR-proof

Ik heb een naam hoog te houden op het gebied van privacy.

ALLEEN Need to know

Ik zal ALLEEN informatie verwerken die nodig is. Er is geen enkele reden om meer te verzamelen.

Let’s Talk

Hoe ga jij om met de data van je studenten en docenten?

Of het nu gaat om je bestaande systemen of om een nieuw te ontwikkelen innovatief onderwijsplatform, ik help je de data veilig te houden. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we de mogelijkheden.

Gratis adviesgesprek

Onze cliënten

Selectie van cliënten die je voorgingen

Ik bedank onder andere onderstaande cliënten voor het vertrouwen en de mooie projecten die ik samen met mijn team in de afgelopen 20 jaar heb mogen verwezenlijken.