Zorg & medische data

Hoe ga jij om met de gevoelige data van je cliënten?

Zorg voor je cliëntendata

De veiligheid van de data van je cliënten is bij jou in goede handen. Toch?

We hebben allemaal de nieuwsberichten wel meegekregen: "Ziekenhuismedewerkers nieuwsgierig naar opname bekende Nederlander" of "Gegevens zorgcliënten gelekt en doorverkocht".

Vooral bij zorgsystemen is het van groot belang om scherp te hebben wie, wanneer en waarbij kan. Heb je niets te zoeken in een dossier van een bepaalde cliënt? Dan hoef je er ook geen toegang toe te hebben. Heb je wel toegang nodig tot een dossier, maar hoef je voor je werkzaamheden niet alle inhoud te zien? Dan heb je genoeg aan beperkte toegang.

Kun je de gebruiksvriendelijkheid behouden en tegelijkertijd de privacy van de cliënt borgen? Ja! Maar dat vergt wel een andere mindset, namelijk dat software wordt ontworpen en gebouwd met privacy in gedachten. Dit wordt privacy by design genoemd. Als je hier bij de start al rekening mee houdt, dan is dat goed te doen. Wil je dat achteraf implementeren, dan is de impact groter.

Veiligheid van je cliëntdata voorop!

Hoe helpen we jouw zorg digitaal veiliger te maken?

  • Door inzichtelijk te maken wie je gebruikers zijn, kunnen processen zo worden ingericht dat alleen relevante personen (beperkte) toegang hebben tot systemen. Zo kan het zijn dat je zorgondersteuners bijna overal toegang toe hebben, maar je zorgmedewerkers alleen die onderdelen die relevant zijn voor hun werkzaamheden. Dit heeft te maken met de autorisatie van de systeemonderdelen.
  • Een veilige toegang tot de systemen door je medewerkers in te laten loggen met een sterk wachtwoord, samen met een gegenereerde code als tweede stap. Deze vorm van authenticatie is meestal al een belangrijk verbeterpunt.
  • Je kunt nog zo'n goed authenticatie- en autorisatieproces hebben ingericht. Dan nog hebben we te maken met de menselijke factor. Natuurlijk is het goed om je gebruikers te vertrouwen, maar voorkomen is vaak nog beter. Met een goed monitorings- en waarschuwingssysteem kun je onvolkomenheden tijdig signaleren en eventueel maatregelen treffen.

Mijn privacy-beloftes

Anderen praten er alleen over. Ik doe het gewoon.

ALTIJD Privacy by design

Privacy-uitdagingen kun je beter voorkomen dan achteraf oplossen.

ALLEEN Betrouwbare partners

Mijn partners hebben zich door de jaren heen bewezen op hun vakgebied.

ALTIJD 100% AVG/GDPR-proof

Ik heb een naam hoog te houden op het gebied van privacy.

ALLEEN Need to know

Ik zal ALLEEN informatie verwerken die nodig is. Er is geen enkele reden om meer te verzamelen.

Let’s Talk

Laten we er samen voor zorgen dat de gevoelige data van je cliënten veilig is.

Wil je inzicht hebben in de mogelijkheden die IT biedt om de gevoelige data van je cliënten te beschermen? Of wil je weten wat er bij jou kan worden verbeterd? Een vrijblijvend adviesgesprek zal je zeker op weg helpen.

Gratis adviesgesprek

Onze cliënten

Selectie van cliënten die je voorgingen

Ik bedank onder andere onderstaande cliënten voor het vertrouwen en de mooie projecten die ik samen met mijn team in de afgelopen 20 jaar heb mogen verwezenlijken.